Lekar zgrozio sve – otkrio šta se nalazi u mlevenoj kafi

Svi ljubitelji kafe verovatno će razmisliti o tome da i dalje konzumiraju svoj omiljeni napitak što saznate šta su lekari zapravo našli u mlevenoj kafi.

Karan Raj, lekar iz Velike Britanije, otkrio je nedavno šta sve može da bude sastavni deo mlevene kafe i zgrozio mnoge, piše Metro.

Naime, on je objasnio da postoji verovatnoća da naša mlevena kafa sadrži mali procenat bubašvaba i delića drugih insekata. To nikako nije namerno, već se ti insekti jednostavno slučajno nađu u kesicama s kafom.

“Mlevena kafa kakvu dobijate u većini radnji sadrži određenu količinu bubašvaba. To obično ne može sasvim da se spreči. Tako se one samo ispeku i samelju sa zrnima kafe. Većina nadležnih tela za hranu dopušta određen procenat delova insekata u našoj hrani. Ali ako ste alergični na bubašvabe – klonio bih se mlevene kafe”, objasnio je ovaj lekar u videu objavljenom na TikToku.

Mnogi su se nakon ovog saznanja šokirali i odlučili da više neće piti kafu.

“Ovo stvarno nije trebalo da znam! Svaki dan pijem kafu, uništio si mi jutarnji ritual”, kaže se u jednom od mnogobrojnih komentara, prenosi Večernji list.

Inače, Agencija za hranu i lekove iz SAD sprovela je studije koje su pokazale da se do 10 odsto zrna kafe kontaminira bubašvabama i drugim insektima. Aparati za prženje i mlevenje kafe ne mogu da ih potpuno prerade, pa se insekti samo ispeku i samelju u zrno. Ova agencija dopušta određenu količinu delova insekata u našoj hrani sve dok to ne prelazi određeni procenat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.