U trendu

Lekari potvrdili: Ovo je najzdraviji napitak na svetu, čini čuda za organizam ako se pripremi na ovaj način

Zeleni čaj čini čuda za organizam, samo ukoliko se pripremi na ovaj način!

Preporodiće ceo organizam

U zelenom čaju se nalazi preko 300 sastavnica od kojih neka imaju vrlo lekovita svojstva. Konzumacija ovog čaja se preporučuje za prevenciju mnogih bolesti.

Zima je idealno vreme da započnete „terapiju“ zelenim čajem i oporavite organizam u potpunosti. Umesto jutarnje kafe, razbudite se šoljom zelenog čaja.

Evo koje sve pogodnosti nosi sa sobom:

Bolje zdravlje probave

Zeleni čaj značajno pomaže vašem probavnom sistemu. Ako pijete samo dve šolje dnevno, zeleni čaj poboljšava sposobnost želuca da brže i bolje svari hranu. Isto tako, ako on postane svakodnevna rutina, pomoći će vam da sagorite masnoće, sprečite nakupljanje masnoća u arterijama, i pojačate vaš metabolizam. Pored toga, primetićete promenu u dahu, jer zeleni čaj može pomoći jetri da ostane čista, jedan od znakova procesa detoksikacije.

Bori se protiv stresa i depresije

Zeleni čaj je korišćen kao alternativa za opuštanje u davna vremena. Njegova potrošnja može da promeni aspekte vašeg ponašanja, kao što je smanjenje anksioznosti povećanjem nivoa dopamina u mozgu. A postoje dokazi i da zeleni čaj povećava mentalnu svest!

Ubacite malo mlevenog jasmina u zeleni čaj. Njegov miris i jedinjenja koja oslobađa delovaće poput sedativa i umiriti vas.

Sjajnija koža

Zeleni čaj pomaže u borbi protiv papiloma kože i tumora uzrokovanih UVA zračenjem. Takođe hidrira vaše telo, poboljšava vaš ukupni izgled i smanjuje upalu. Njegova najveća prednost je snaga detoksikacije. Umesto trošenja novca na nove proizvode koji obećavaju rezultate koji menjaju život, zeleni čaj smanjuje pore i čisti nečistoće.

Doprinosi bržoj izgradnji mišića i sprečava upale 

Korisno ga je piti uz treninge jer ubrzava oporavak i smanjuje stres. Zeleni čaj bogat je antioksidansima, koji deluju protivupalno, što ga čini idealnim za pre i posle treninga kako biste sprečili oštećenje mišića i smanjili upalu.

Sva lekovita svojstva koja nosi sa sobom ćete izvući iz njega jedino ukoliko ga pripremite na ovaj način:

Ne preporučuje se da se priprema sa vodom koja je prokuvala, već sa vodom koja je zagrejana na 60-70°C, dakle malo pre ključanja.

Najveću korist od zelenog čaja imaćete ako pijete tek pripremljeni čaj, koji je odstajao između tri i pet minuta.

Da biste oslobodili katehin, aktivni sastojak čaja, dobro promešajte pre nego što ga popijete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar