U trendu

Moć prirode za vaše zdravlje: Ovo je posebno mleko koje pomaže kod visokog holesterola, a dobro je i za srce

Otkrijte moć prirode: Mleko koje pomaže kod visokog holesterola, a dobro je i za srce.

Daleko od naših krajeva, u drevnim zajednicama Indije i Afrike, koristi se jedno posebno mleko, koje vremenom dobija na popularnosti i van tih krajeva. Slično ljudskom mleku po svojoj strukturi, koristilo se čak i kao zamena za majčino mleko u nekim kulturama.

Ovo blago mleko, poznato po svojoj delikatnosti i izuzetnim zdravstvenim blagodetima, ne zahteva termičku obradu i koristi se sveže, ako je prikupljeno pod strogo kontrolisanim uslovima.

Magareće mleko, kako ga mnogi znaju, ima široku primenu ne samo u ishrani već i u kozmetičkoj industriji. Poznato je kao sastojak krema, sapuna i šampona, pružajući koži i kosi izuzetnu negu.

Ali šta je to što ovu tečnost čini toliko posebnom? Njena niska koncentracija masti (0,3-0,8%) čini je savršenim izborom za sve, posebno za one koji žele da kontrolišu holesterol. Magareće mleko je bogato gvožđem, fosforom i kalcijumom, pružajući podršku imunom, kardiovaskularnom i nervnom sistemu.

Osim toga, ovaj dar prirode ima izuzetno blagotvoran uticaj na digestivni trakt, pružajući zaštitu od infekcija i zapaljenskih stanja creva. Sa svojim korisnim svojstvima, magareće mleko se tradicionalno koristi za bolji imunitet i olakšanje respiratornih i kožnih problema.

Ali šta je sa onima koji su alergični na laktozu? Studije pokazuju da deca koja ne podnose proteine kravljeg mleka mogu da uživaju u magarećem mleku bez problema. Ipak, uvek je važno konsultovati stručnjaka pre nego što se pređe na ovakve promene u ishrani.

Sa svojom jedinstvenom kombinacijom enzima poput laktoperoksidaze, laktoferina i lizozima, magareće mleko se ističe u borbi protiv zapaljenja i mikrobnih infekcija, pružajući izuzetnu podršku za vaše zdravlje na potpuno prirodan način.

(danas.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.