U trendu

Najbolji izbor za večeru: Možete da ih jedete do mile volje, nećete se ugojiti

Nikad ne preskačite poslednji obrok u toku dana, samo uvedite namirnice koje ne goje!

Prema pravilima zdrave ishrane, večera je podjednako važan obrok kao i doručak. U želji da smršaju, mnogi ga preskaču, pa priznaju da im teško pada da ne jedu posle 18 ili 20 časova. Suprotno popularnom verovanju, nutricionisti ističu da poslednji obrok može da imate dva sata pre spavanja. Možete i treba da jedete uveče, ali ako se pridržavate nekoliko osnovnih pravila – pravilnog izbora namirnica, osmočasovnog sna i ublažavanja stresa.

Posle 16 sati, metabolički procesi u telu se usporavaju, ali se to ne izražava isto kod svakoga. Apetit se vrlo često budi uveče, a to se dešava iz razloga što se telo konačno probudi, nakon što je tokom dana potrošilo maksimum kalorija. Tako je telu potrebna dodatna ishrana, a izvor energije može da bude zdrava, ali u isto vreme veoma ukusna i zadovoljavajuća jela koja će eliminisati osećaj gladi, a neće štetiti figuri.

Meso, riba, mlečni proizvodi, mahunarke, orasi i avokado su namirnice sa smanjenom količinom ugljenih hidrata. Čak i ako se ne pridržavate određene dijete, najbolji su izbor za večeru. Jela od ovih namirnica blagotvorno utiču na metabolizam, što pomaže brzom gubitku težine. Obilje vlakana u kombinaciji sa hranom bogatom proteinima poboljšava varenje i funkcionisanje gastrointestinalnog trakta. 10 najboljih namirnica za večeru koje ne goje:

–  Belo meso i salata od zelenog povrća (tikvice, zelena salata, krastavac, maslinovo ulje i limunov sok)

– Nemasna riba i paradajz salata sa bosiljkom

– Morski plodovi

– Zelene jabuke i cimet

– Čaša kefira i pečeno povrće (crvena paprika, bundeva, tikvice)

– Omlet sa avokadom i paradajzom

– Salata od svežeg povrća i šaka badema sa dodatkom lanenog ulja

– Kuvani škampi

– Brokoli

– Pire od celera

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar