U trendu

Najzdravija kafa na svetu – bez premca: Topi i salo na stomaku kao luda

Ukoliko ne možete da zamislite jutro bez kafe, onda će vas obradovati vest da jedna vrsta ovog napitka značajno smanjuje masti!

Jedan od glavnih razloga zašto stručnjaci često pomažu ljudima koji žele da izgube masnoću sa stomaka je taj što ova vrsta masti, poznata i kao visceralna mast, može rasti i vremenom dovesti do zdravstvenih komplikacija kao što su bolesti srca ili dijabetes tipa 2.

Prema dijatetičarki Lauren Manaker, jedna od najboljih kafa koje možete da pijete kada želite da izgubite masnoće u stomaku je crna kafa.

„Iako postoji mnogo aroma i dodataka koji se nalaze u kafama, najbolji izbor kada pokušavate da smršate je da ga pijete crnu, domaću kafu. Kafa sa kofeinom prirodno sadrži mnoštvo jedinjenja koja podržavaju gubitak težine. To je napitak bez kalorija i pun je antioksidanata koji mogu biti fantastični dodaci za mršavljenje“, rekla je ona.

Jedna studija sa Harvarda je pažljivo pratila 126 učesnika tokom 24 nedelje. Otkrili su da ispijanje oko četiri šoljice kafe dnevno ima mali ili nikakav uticaj na insulinsku rezistenciju, ali je povezano sa gubitkom telesne masti. Jedan od glavnih istraživača istakao je da je ovaj efekat nastao zbog sadržaja kofeina u kafi i njene sposobnosti da ubrza metabolizam.

Druga studija je, međutim, otkrila da je ispijanje najmanje dve šoljice kafe dnevno povezano sa masnim tkivom u donjem delu stomaka, bez obzira da li je kafa sa kofeinom ili bez kofeina. Ovi istraživači sa Univerziteta Anglia Ruskin veruju da su bioaktivna jedinjenja u kafi ta koja mogu pomoći u promovisanju gubitka težine.

Ako ste neko ko voli slatku kafu, u tome nema ništa loše! Ako trenutno pokušavate da izgubite salo na stomaku, važno je napomenuti da bi ostale kafe trebalo da zamenite crnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.