U trendu

Napitak od 3 sastojka je čudo za imunitet: Konzumira se samo 2 puta nedeljno

Rusi ga piju vekovima, a jedan je od najefikasnijih domaćih “lekova” za jak imunitet. Jer ako je odbrambeni sistem organizma snažan, naše telo će se bez poteškoća izboriti sa sezonskim virusima i drugom čestim bolestima u zimu.

Svi znaju da je med odličan saveznik snažnog imunog sistema, a ako mu dodate još neke sastojke, dobićete neverovatno efikasan preparat koji čuva telo od bakterija i virusa. Mešavina meda i lanenog semena može da se koristi za ublažavanje simptoma prehlade, a deluje i preventivno. Evo za šta je sve dobra i šta sadrži: Vitamini A i B, koji imaju antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo, imaju blagi laksativni efekat;

Veliki broj kiselina, uključujući linolnu, oleinsku i palmitinsku;

Masna prirodna ulja koja ubrzavaju procese regeneracije tkiva;

Dijetalna vlakna neophodna za normalno funkcionisanje digestivnog trakta.

Još jedna prednost kombinovanja lanenog semena (koje je dobro u bilo kom obliku) sa medom je da se koncentracija korisnih materija u ovom obliku znatno povećava.

Recept za preparat od meda i lanenog semena:

1 čaša vode

1 kašika prirodnog meda

1 kašika lanenog semena

1 zelena jabuka

Priprema:

Ogulite jabuku, iseckajte je i stavite u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima. Dobijenu smesu uzimajte dva puta nedeljno po jednu čašu. Ovaj prirodni preparat će pomoći da poboljšate imunitet i funkcionisanje celog gastrointestinalnog trakta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.