Napravite gazirano piće kod kuće: Zdrav i osvežavajuć napitak, a potrebna su samo 3 sastojka

Potrebna su samo 3 sastojka a sve već imate kod kuće.

Svi smo navikli da kupujemo gazirana pića poput Sprajta, ali da li ste ikada pomislili da biste mogli da napravite svoju verziju kod kuće? Verovatno ne, a posebno ne ako se koristi ovaj neuobičajeni sastojak!

Na TikTok nalogu @bog.te.lazo, koji je postao poznat po deljenju zdravih recepata, nedavno je otkriven recept za domaći Sprajt – jedan od glavnih sastojaka su borove iglice!

Zvuči čudno, ali recept za domaći Sprajt od borovih iglica ne samo da je ukusan, već i osvežavajuć, a što je najvažnije – mnogo zdraviji od industrijske verzije. Možda je vreme da probate ovu neobičnu kombinaciju i otkrijete novi omiljeni napitak za nadolazeće vrele letnje dane!

Recept:

– Borove iglice

– šećer (2,3) kašike, ili med (još bolja opcija, meni je bolje ispalo sa medom – 2 do 3 pune kašike

– voda

@bog.te.lazo

🍾 Nakon čaja od borovih iglica, prelazim na Sprite od borovih iglica. 🍾 Ali, za razliku od ovog kupovnog napitka, prirodno gazirano piće od borovih iglica ne samo da je ukusnije i mnogo više osvežavajuće, već je i 1.463 puta zdravije. ➡️ Borove iglice se već hiljadama godina koriste u kineskoj tradicionalnoj medicini. ➡️ One su neverovatan izvor vitamina C i koriste se lečenje mnogih boljki, uključujući glavobolje, artritis, tendinitis, infekcije urinarnog trakta, infekcije usne duplje, psorijazu, ekcem, bolove u stomaku, sve upalne procese i još mnogo toga. ➡️ Bogate su antioksidansima, a imaju i izraženo antimikrobna i antibakterijska svojstva. ➡️ Pored vitamina C, borove iglice sadrže i obilje vitamina A, K, E i D, što znači da pospešuju imuni sistem, koštano-zglobni sistem, vid… ➡️ Sjajna detoksikaciona svojstva, čiste organizam od toksina i izbacuju višak tečnosti. ➡️ Borove iglice povćavaju nivoe energije, pomažu kod fizičkog i mentalnog umora. ➡️ Povećavaju alkalnost tela, odlične su za mozak, pospešuju proizvodnju kolagena, a pobošljavaju i zdravlje srca, tiroidne žlezde i jetre. Eto, „samo“ toliko. I kada pomešate ove noći zdravo i ukusno, imate dobitnu kombinaciju. 🔅 Sastojci 🔅 ➔ Borove iglice; ➔ Šećer (2 do 3 kašike) ili med (još bolja opcija, meni je bolje ispalo sa medom – 2 do 3 pune kašike); ➔ Voda. 🔅 Priprema 🔅 ✅ Borove iglice prvo dobro operite hladnom ili mlakom vodom, nikako vrućom. Nakon što ih osušite, isecite njihove krajeve, i stavite ih u čiste i, po mogućstvu, sterilisane flajke. Kada napunite flaše, dodajte šećer ili med, a potom napunite flaše vodom (najbolje bi bilo da, zbog fermentacije, voda bude filtrirana, ali može i obična voda). Flaše ostavite negde na toplom mestu, odnosno na sobnoj temperaturi 3 do 5 dana. Nakon tog perioda, dobićete zaista okrepljujuće, zdravo, gazirano i izuzetno ukusno piće koje će vas O-DU-ŠE-VI-TI! Morate da ga probate. Mislim, ne morate vi ništa, ali pitaće vas starost zašto niste pili Sprite od borovih iglica. 🤣 PS: Ako se sećate reklame za Sprite sa početka 2000-ih godina, onda znate što sam spomenuo Peđu Stojakovića. 🙃 #pineneedlesoda #sprite #spritechallenge #lekovitinapitak #urticafit #fyp #foryourpage #boroveiglice domaći sprajt

♬ son original – Muzik- Men

Borove iglice prvo dobro operite hladnom ili mlakom vodom, nikako vrućom. Nakon što ih osušite, isecite njihove krajeve, i stavite ih u čiste i, po mogućstvu, sterilisane flaše. Kada napunite flaše, dodajte šećer ili med, a potom napunite flaše vodom (najbolje bi bilo da, zbog fermentacije, voda bude filtrirana, ali može i obična voda). Flaše ostavite negde na toplom mestu, odnosno na sobnoj temperaturi 3 do 5 dana.

Nakon tog perioda, dobićete zaista okrepljujuće, zdravo, gazirano i izuzetno ukusno piće koje će vas oduševiti.

Ovaj recept morate da ga probate!

(danas.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.