Nećete verovati svojim očima: Ovo je DORUČAK! (foto)

Neki ljudi zaista pomeraju granice onim što su u stanju da urade. Obične, svakodnevne stvari, kao npr. doručak, pretvaraju u umetnička dela, pa nas neretko ostave bez reči.

Kreativnost u aranžiranju nije nova stvar, ali, kad neko to radi ovako dobro, onda zaslužuje da se o njemu piše i priča.

Jolanda Stokermans, koja sa svoje dece živi u jednom belgijskom selu, od pre godinu dana, otvorila je svoj Instagram nalog gde sa ljudima neretko deli recepte i savete o ishrani.

Ipak, na nagovor upravo svoje dece, počela da je da deli i fotografije jela koje sama osmišljava, aranžira i dekoriše.

View this post on Instagram

Hedgehog Herbee! 💚💚💚 Looking for a picture of a hedgehog, I stumbled on this lovely account: @mr.pokee! So I decided to create a tasty rice dish, spiced with chili oil, black truffle, kurkuma and fresh parsil, as a portrait of Herbee, and also in honour to Mr. Pokee. 💚💚💚Follow me for more plating fun! ________________________________________________________ #demealprepper #artfood #mrpokee #hedgehog #cuteanimals #hedgehogs #bonappetitmag #funfoodforkids #instafood #allerhande #funfood #foodart #edibleart #foodartist #foodartchef #albertheijn #foodlovefollow #foodartfun #foodprojectofukraine #food52 #talenthouse #bonappetitmag #thekitchn #foodfun #creapills #mmmexplore #funwithfood #kiddish

A post shared by De Meal Prepper (@demealprepper) on

I zaista, jedan pogled na ono što ova neverovatna mama pravi, ostaviće vas bez daha. Kombinujući različite elemente: rižu, pastu, povrće, ali i začine, ona dobija fantastična umetnička dela na tanjiru.

Na njenoj listi nalazi se svašta: od životinja, pejzaža, pa sve do poznatih glumaca, pevača, ali i likova iz crtanih filmova.

Iako je ideja oko “De Meal Prepper”, bila da se fokusira na one koji nemaju mnogo vremena da svakodnevno kuvaju, već pripremaju hranu za više dana, njen nalog sada je otišao u potpuno drugom pravcu.

Kako Jolanda kaže, ideje dobija svakodnevno, a postupak započinje tako što najpre otvori frižider i pogleda koje sastojke ima unutra. Soja sos, jestive boje, kao i začini, pomažu joj da dodatno “osenči” i oboji ono što pravi. Ipak, kako napominje, sve na tanjiru je ne samo jestivo, već i ukusno.

Za svako jelo, potrebno joj je od 2 do 4 sata da ih napravi, a ističe da nikome ne treba da bude žao da ih “rasturi”. “Njihova namena i jeste da budu pojedeni”, kaže Jolanda ispod jednog posta.

Mi možemo da kažemo samo svaka čast i da se duboko naklonimo za ovakav trud i kreativnost.

Šta vi kažete, da li biste pojeli ovako nešto?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.