Nema šanse da se ugojite: Ovu hranu možete da jedete u neograničenim količinama

Teško je odoleti ukusnoj hrani dok ste na strogoj dijeti. Međutim, postoje namirnice koje možete jesti tokom dana bez rizika od debljanja jer sadrže minimalnu količinu kalorija.

Celer
Otprilike 95% celera čini voda, a ovaj super zdravi proizvod sadrži 30% vaše dnevne potrebe za vitaminom K. Najbolje je jesti celer kad je svež jer izgubi većinu korisnih svojstava u roku od pet dana od rezanja. Možete napraviti sveži sok od celera jer je ovo čudotvorna namirnica koja rešava sve probleme.

Rukola
U dve šoljice rukole nalazi se samo deset kalorija, stoga vam konzumacija ove salate pomaže da ostanete vitki i izgubite masne naslage. Možete je kombinovati sa sirom i začiniti maslinovim uljem.

Belance
Jaja su uopšteno zdrava, a belanca možete jesti u ogromnim količinama, bez brige da ćete se udebljati. Upravo zato su belanca korisna za sve one koji slede strogu djetu.

Belanca pomešajte s nekoliko paradajza i dobićete najzdraviji omlet ikad.

Krastavci
Krastavci sadrže gotovo jednaku količinu vode kao i celer. Sveži hrskavi krastavci imaju značajne zdravstvene koristi. Koža krastavca sadrži većinu svoje hranjive vrednosti, posebno beta-karoten, koji je dobar za vaše oči. Tako da je bolje da ih ne gulite.

Krastavce koje kupujete treba dobro oprati jer mogu sadržati bakterije i pesticide. Ako imate domaće krastavce, za to se ne morate brinuti.

Grejpfrut
Grejp pomaže u stabilizaciji količine šećera u krvi. Pun je vitamina C, a zahvaljujući niskoj kalorijskoj vrednosti, može vam pomoći smanjiti dodatne centimetre oko struka.

Pomorandže
Pomorandže su mnogima jedan od najukusnijih plodova, a u 100 grama sadrže svega 47 kalorija. Najpoznatije su po sadržaju vitamina C, a ona bela pokorica koja se nalazi ispod kore sadrži puno vlakana koja pomažu u snižavanju kolesterola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.