U trendu

Nije jela hleb mesec dana, kad je otišla kod lekara šokirala se i ona i lekar

Jedna žena je otkrila šta se dogodilo nakon što je donela ovu odluku. Istakla je da je ovo bio veliki izazov za nju jer je hleb jela u velikim količinama, naročito za doručak.

Ovo je njena ispovest:

Stalno sam bila gladna

Prvih sedam dana nisam mogla da se najedem. Konstantno sam bila gladna. Htela sam da jedem hleb, kolače i kiflice, a pekare sam morala da zaobilazim u velikom luku.

Doručak je bio kritičan, jer sam ujutru često jela sendviče. Umesto da odem u pekaru i kupim sebi nešto za doručak, kod kuće sam pravila kašu ili nešto slično što će me držati sitom satima. Ipak, nakon par dana, organizam se navikao, iako sam imala krize i mesec dana nakon izbacivanja hleba.

Smršala sam 5 kilograma

Jedino što sam promenila u ishrani je to što sam izbacila hleb. Sve ostalo je ostalo isto. Ishrana mi je bila relativno zdrava, a pekare su bile jedini „greh“. Nastavila sam da vežbam kao i pre, jedem domaća kuvana jela za ručak, ali samo bez hleba. Nakon mesec dana sam vidno smršala, a vaga je pokazala 5 kg manje.

Osećala sam grčeve u nogama

Čim sam iz ishrane izbacila ugljene hidrate, počela sam da osećam grčeve u nogama, što nikad pre nisam osetila. Noću nisam mogla da spavam, pa sam tražila savete od lekara. Rekao mi je da vratim sve ugljene hidrate u ishranu, osim hleba. Nakon toga su grčevi postepeno prestajali. Hleb je bogat elektrolitima, a kada telo ne dobije dovoljno ovih esencijalnih hranljivih stvari, to može da dovede do grčeva mišića.

Bila sam umorna

To je onaj osećaj kad krenete na dijetu, pa telo ne može da shvati zašto sada nema ono na što je naviklo, pa se buni velikim umorom i jakim glavoboljama. To je ono što mi je najviše smetalo.

Stalno mi se jelo nešto slatko

Bila sam odlučna da neću odustati, ali telo mi je žudelo za slatkišima. Doktor mi je objasnio da moje telo traži energiju na koju je naviklo. Kada se osećamo umorno i iscrpljeno, prirodno posežemo za hranom koja može brzo da nam da energiju, kao što su slatkiši i zaslađena pića. Iako umereno jedenje hleba neće dovesti do toga da dobijete višak kilograma, jedenje kolačića i čokolade kad god se osećate iscrpljeno, svakako može.

Nova odluka posle promena

Zato sam odlučila da nakon mesec dana u ishranu vratim hleb, ali integralni. Taj hleb mi traje i po nedelju dana, jer mi je dovoljno jedno parče hleba dnevno.

(Espreso/mondo/T.V.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.