U trendu

Nikada nemojte da pijete vodu tokom jela, a evo i zašto

Ako ste žedni, popijte vodu ili 15 minuta pre obroka i pokušajte da je ne uzimate barem sat vremena posle

Iako je veoma važno svakodnevno hidrirati organizam i u sebe uneti minimum dve litre tečnosti, ovo ne važi za ispijanje vode za vreme obroka.

Iako je tečnost veoma važna za normalno varenje, ukoliko se ona unosi zajedno s hranom, može da poremeti nivo koncentracije kiseline i žuči u želucu, koje su ovom organu neophodne da bi pravilno svario hranu.

Ovo posebno važi za ohlađenu vodu, jer ona može da uspori čitav proces prerade hrane i da zbog toga imate dodatni osećaj težine u stomaku. Ako ste žedni, popijte vodu ili 15 minuta pre obroka i pokušajte da je ne uzimate barem sat vremena posle.

Ukoliko je jelo baš bilo slano ili suvo i morate da uzmete tečnost, uzmite samo par gutljaja vode zagrejane na sobnu temperaturu, u koju možete nakapati malo limuna ili jabukovog sirćeta, jer je kiselina blagotvorna za varenje, a na taj način ćete isprati i sav višak hrane koji se nakupio u ustima.

Takođe, umesto vode, dobro će vam doći i neki biljni čaj, recimo od kamilice, nane ili majčine dušice, jer oni umiruju želudac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar