U trendu

Ovaj doručak UNIŠTAVA zdravlje: Zbog 1 namirnice skače pritisak

Doručak koji uništava zdravlje svakog dana jede šokantan broj ljudi! Evo šta će se desiti ako ujutru pojedete sendvič sa suhomesnatim proizvodom!

Dijetetičarka i nutricionistkinja Roksana Esani upozorila je na grešku koju mnogi prave za doručak, a koja ima katastrofalan efekat na zdravlje! Na jednu namirnicu posebno obratite pažnju – ako ovako jedete ujutru, strada najpre sistem za varenje, potom i imunitet. Pritisak skače, a rizik od bolesti se povećava!

„Mnogi za doručak jedu razne vrste suhomesnatih proizvoda, kao što je kobasica. Zaboravljaju da se ona pravi od prerađenog mesa, masnoće, dodatih veštačkih ukusa, jakih začina i sredstava za povezivanje“, rekla je ona.

Kobasice sadrže mnogo soli, čime podižu krvni pritisak čim ih pojedemo. Visok im je sadržaj zasićenih masti, koje podižu loši LDL holesterol, a kalorijska vrednost ogromna“, upozorila je ona.

Mesne prerađevine takođe su u više studija povezane sa podizanjem rizika od hroničnih oboljenja, pa čak i od nastanka nekoliko vrsta karcinoma.

Kada ujutru unesete ovakvu namirnicu, „zakrčili“ ste krvne sudove, želudac se muči, a rizik od bolesti se povećava. Zato ih odmah izbacite iz ishrane, ili ako ih jedete, ograničite se na male porcije i unesite ih za ručak ili popodne, a ne za najvažniji obrok u čitavom danu – doručak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar