U trendu

Ove namirnice su 3 najgora izvora šećera koje vam prave stomak kao balon: Bolje ih izbegavajte

Neki ugljeni hidrati su nešto kao tajni neprijatelji vašem stomaku. Iako su ključni za pružanje energije, neki od njih mogu doneti više štete nego koristi, posebno ako se konzumiraju u prevelikim količinama.

Ovo su 3 najgore vrste šećera i namirnice u kojima se nalaze, i  koje mogu doprineti nakupljanju sala na stomaku:

1. Žitarice sa visokim sadržajem šećera: Ove žitarice često se oglašavaju kao brz i lak doručak, ali često su pune dodatnog šećera radi poboljšanja ukusa. Nažalost, nedostaje im esencijalnih hranjivih materija i vlakana, čineći ih lošim izborom za održavanje zdrave telesne težine.

2. Ultra-obradene grickalice: Čips, kolači i slične grickalice privlačne su zbog svoje slatkoće ili slanosti, ali često su pune nezdravih masti, šećera, soli i aditiva. Prekomerna konzumacija ovih grickalica može dovesti do nagomilavanja masnoće na stomaku i povećati rizik od srčanih oboljenja.

3. Beli hleb: Beli hleb je popularan zbog svoje mekoće i neutralnog ukusa, ali njegov visoki glikemijski indeks može izazvati nagli skok šećera u krvi. To može dovesti do povećane gladi i skladištenja masnoće na stomaku. Redovna konzumacija belog hleba povezana je sa povećanim rizikom od dijabetesa tipa 2 i drugih zdravstvenih problema.

Da li i vi jedete namirnice poput ove i da li gledate na deklaracijama koliko ima šećera u svakoj?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.