U trendu

Ovih 5 namirnica obavezno uvrstite u ishranu, usporavaju starenje: Koža će biti glatka, a bore prošlost

Čarobna formula protiv starenja ne postoji, ali ovaj proces se može usporiti životnim stilom

Ukoliko vodite računa o svom organizmu barem koliko i o spoljašnjem izgledu, rezultat će biti zdravo telo, zdrav duh, jedra i glatka koža, čak i u poznim godinama.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje određenih namirnica jeste najzdraviji način da usporite starenje, pa ukoliko želite da sačuvate mladalački izgled, svoj jelovnik obogatite upravo njima.

1. Crvena paprika

Crvena paprika je namirnica krcata antioksidansima, ali i vitaminom C, što potpomaže stvaranju kolagena, proteina koji je zadužen za jedrost i elastičnost kože. Paprika je bogata karotenoidima, koji pomažu u borbi protiv starenja.

2. Brokoli

Brokoli je povrće koje je takođe, kao i paprika, bogato vitaminom C. Brokoli se može jesti i sirov, kao užina, ali je najukusniji obaren na pari. Osim toga, njegova primena je široka u kuhinji, pa se može poslužiti i kao prilog, ali i kao glavno jelo.

3. Spanać

Spanać je povrće bogato antioksidansima, koji regenerišu čitavo telo. Pored toga, sadrži vitamine A, C i E. Ovo povrće se gaji u toku cele godine, lako je dostupno, a veoma cenjeno jer sadrži i belančevine, gvožđe, fosfor i kalcijum.

4. Bademi

Orašasti plodovi, a posebno bademi, odličan su izvor vitamina E, koji pomaže oporavku tkiva, zadržavaju vlažnost u koži i štite je od štetnog UV zračenja.

Orasi sadrže i omega 3 kiseline koje pomažu da se ojača koža, pa je na taj način štiti od spoljnih uticaja.

5. Skuša

Ova morska riba takođe se nalazi na listi namirnica koje su korisne u procesu održavanja mladalačkog izgleda. Bogata je masnim kiselinama, delotvornim antioksidansima i vitaminima B2, B3, B5, B6 i B12.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar