U trendu

Pet namirnica koje UBRZANO tope kilograme tokom leta

Visoke letnje temperature zahtevaju i posebne namirnice ukoliko želimo da izgubimo kilograme. Višak kilograma i visoke letnje temperature nikako ne idu jedno s drugim. Upravo iz tog razloga, leto je savršen trenutak da izgubite višak nagomilanih kilograma i to samo uz pet namirnica, koje će vas hidrirati na visokim temperaturama i iz vašeg organizma otopiti nagomilane masti, preneo je Magazin novosti.

Lubenica
Lubenicu čini više od 90% vode pa je odlična za rashlađivanje i hidrataciju. Osim toga, istraživanje je pokazalo da sok lubenice snižava holesterol, ali i pritisak na arterijama. Samim tim, ona doprinosi i ubrzanom izbacivanju vode iz organizma i viška masti.

Krastavac
Krastavac imaju malo kalorija, pun je antioksidansa i može smanjiti rizik od visokog pritiska. Osim toga, prepuni su vode što je dobro za hidrataciju organizma.

Grejpfrut
Grejp je odličan izbor za zdrav doručak. Bogat je vitaminom C, koji ojačava imunitet, stabilizuje nivo insulina čime istovremeno smanjuje i potrebu za slatkišima. Jedno istraživanje pokazalo je i da su ljudi, koji su pre jela pili sok od grejpa, gubili više kila od onih koji su pili vodu.

Kukuruz
Kukuruz se lako se sprema i zdrav je. U njemu se nalazi gotovo dva grama vlakana, a dobar je izvor hemikalija koje naučnici povezuju sa nižim nivoima propadanja mišića u starijoj dobi.

Grčki jogurt
Grčki jogurt prepun je probiotika koji pomažu pri regulisanju probave i mršavljenju. On je pun proteina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.