U trendu

Poboljšajte probavu i metabolizam: Uz ova 3 začina recite višku kilograma zauvek zbogom i to bez puno muke

Odlični su i za kožu!

Mršavljenje podrazumeva promenu načina ishrane, izbegavanje šećera i brze hrane, vežbanje, ali i prirodne stimulanse za ubrzanje metabolizma, detoksikaciju i izbacivanje viška tečnosti. Najbolji pomoćnici u mršavljenju svakako su začini! Ove zanimljive biljke koje jelima daju posebnu aromu, sadrže nutrijente koji mogu biti presudni za mršavljenje.

Moguće je da većinu njih imate u kuhinji – proverite ova 3 začina:

Origano

U italijanskoj kuhinji origano je začin broj 1, ali važno je da znamo i da je origano neverovatna biljka puna bioaktivnih spojeva poput polifenola i flavonoida. Ova jedinjenja pomaže i u regulisanje šećera, kao i telesne težine. Još jedna prednost origana kada je reč o mršavljenju jeste pomoć kod zatvora – poboljšava probavu.

Peršun

Mnoga jela ne možemo zamisliti bez peršuna, posebno domaću supu. Međutim, malo ko zna da je peršun prirodni diuretik i da podstiče izbacivanje viška tečnosti iz tela. Na taj način ubrzava metabolizam i pomaže da smršate.

Ruzmarin

Ruzmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji ćelija, ali reguliše i šećer u krvi i podstiče ubrzanje metabolizma. Vekovima se ruzmarin koristi u alternativnoj prirodnoj medicini. Pomaže i da se oslobodite viška tečnosti i nadutosti.

Pogledajte u video prilogu ispod kako možete napraviti napitak za mršavljenje od peršuna!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar