Povedite računa o zdravlju: Izbegavajte ove 3 namirnice pre 10 ujutru

Doručak je najvažniji obrok, pazite šta unosite u organizam. Nutricionisti upozoravaju da ove namirnice ne jedemo pre 10 ujutru.

Ceđeni sok

Nutricionisti tvrde da većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šećera kao i kupovni sok, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak ali i konuzumaciju uopšte. Jedan od razloga što unos sokova ne doprinosi mršavljenju je i taj što mnogi ljudi dok ne žvaću hranu nemaju osećaj da su išta uneli u organizam, pa brzo požele da pojedu nešto konkretno.

Maslac

Iako sadrži puno vitamina, među kojima su najvažniji  A i E, osim zdravih masnoća sadrži i dosta zasićenih koje mogu štetno da utiču na srce i krve sudove i doprinesu gojenju. Umesto toga nautriconisti predlažu maslac od kikirija, jer smanjuje osećaj gladi.

Jogurt sa malim procentom masnoća

“Lajt” namirnice biramo radije ako želimo da smršamo, ali to nije uvek dobra odluka. Stručnjaci tvrde da mlečni proizvodi sa malim procentom masnoća ne sadrže dovoljno proteina i osim toga zbog malog procenta brže osetimo glad. Istraživanja su pokazala da jogurt s većim procentom masnoća doprinosi gubitku kilograma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.