U trendu

Poznati lekar šokirao tvrdnjom: ‘Zbog ovog doručka sam se ugojio 10 kilograma, a mislio sam da je zdrav’

Svetski poznati doktor Tim Spektor u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda o ishrani koje se mogu pratiti na njegovom YouTube kanalu – govorio i o doručku. Objasnio je koliku štetu može da nanesete telu pogrešnim izborom doručka. To je dokazao na sopstvenom primeru.

Pojavili se zdravstveni problemi

Primetio je da je nakon doručka, koji je praktikovao godinama, došlo do naglog rasta šećera u krvi, iako je mislio da se zdravo hrani. „Mislio sam da jedem zdravo, a ugojio sam se 10 kilograma“, rekao je lekar.

Njegov doručak se sastojao od tosta i džema, uz šoljicu čaja i čašu ceđenog soka od narandže. To ga je navelo da pokuša da jede druge kombinacije, prateći ono što je dobro za njegovo telo.

Istovremeno, telo njegove supruge nije reagovalo na isti način na istu vrstu doručka. Zato je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka.

Morao da promeni doručak

Nakon istraživanja, doktor Tim otkrio je kakav mu doručak najbolje odgovara i najbolje deluje na njegovo telo. Sada ujutro jede doručak s visokim sadržajem masti, koji se sastoji od punomasnog jogurta s orasima, semenkama i bobicama.

„Ujutro jedem punomasni jogurt s malo orašastih plodova i semenki i dodam što god imam, bilo smrznuto ili sveže. A čaj sam zamenio kafom“, rekao je.

Objasnio je da su mu se rezultati pokazali odličnima, a s vremenom je izgubio višak kilograma te se i nivo šećera u krvi stabilizovala.

„Bila je to radikalna razlika. Nisam imao porast šećera u krvi. Takođe, nisam osećao glad na poslu već u 11 sati, kao nakon tosta s džemom i čajem“, rekao je doktor, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)