U trendu

Prokuvala je ljuske belog luka i pila na svaka 4 sata, efekat vidljiv već posle mesec dana

Iako mnogi ne znaju, ljuske od luka mogu da pomognu kod raznih stanja kože, mogu da ublaže vidljivost bora, a snažno deluju i protiv alergija i određenih zdravstvenih stanja.

Sve što je potrebno je da skupite ljuske belog luka. Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj tegli, pa kad je napunite napravite napitak od njih. Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mesec dana, efekat će vas oduševiti.

Kako se priprema voda od ljuski belog luka?

Potrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske. Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mesec dana. Nakon mesec dana, promene su bile već dobro vidljive. Naime, ako se odlučite na ovo, videćete koliko će vam se koža prolepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti. Naprosto, deluje kao eliksir lepote, a istovremeno je i zdrav.

Koje lekovite supstance sadrži?

Ako uzmete komad ljuske belog luka i pogledate je pod mikroskopom, primetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni dr Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima obolelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj lekara ovu supstancu preporučuje kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unose veće količine kvercetina u oganizam su u mnogo manjem riziku od pojave od srčanog, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar