U trendu

Slavni sportisti bez ovog soka ne počinju dan!

Ova biljka baš i nije ukusna, a svi znamo da je to prvi znak da je nešto zdravo. Ako vam kažemo da se na ispijenje hladno ceđenog celera treba navikavati bar nedelju dana, da li to znači da je baš zdravo?

Naravno da, da!

Da nije tako, najpoznatiji svetski sportisti ne bi započinjali svoj dan ispijanjem bar jedne čaše ovog hladno ceđenog soka. Ispijanjem celera pružamo organizmu neophodan i moćan detox! Prirodne materije iz celera se lepe na loše i toksične materije koje smo uneli u organizam kroz nezdravu hranu, zagađen vazduh… i na taj način ih izbacuje iz tela.

Čišćenje kreće od creva. Već u prva 2, 3 dana ćemo osetiti olakšanje i smanjenje nadutosti, a prve vidljive promene ćemo uočiti na koži, kao npr. povlačenje akni. Ispijanjem soka održavamo pH balans u organizmu, odnosno neutrališemo kiselinu; Čistimo krvne sudove i samim tim ih činimo prohodnijim, tako da krvni pritisak opada;

– Jačamo kosti;

– Poboljšavamo pamćenje. Pogotovo pomaže ako imamo problem sa fokusiranjem i koncentracijom;

– Lakše ćemo i mršaviti jer će sok utoliti želju za slatkišima i prekomernim količinama hrane;

– I naravno ojačaćemo imunitet.

Koju količinu je potrebno piti? Sada se vraćamo na njegov ukus. Najbolji efekti se postižu ispijanjem 0,5 l soka svakoga dana, ali ukoliko vam je to previše i ne možete da podnesete, počnite sa 250ml, pa postepeno povećavajte količinu. Jednostavno, zapušite nos i ispijte do kraja! Jer će tih 2,3 minuta ružnog ukusa, ulepšavati svaki dan!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.