U trendu

Smanjuje apetit i podstiče sitost: Dodajte 1 sastojak prženim jaja i salo sa stomaka će magično nestati

Dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća možete svoj obrok da učinite još boljim ako vam je cilj da izgubite koji kilogram.

U pitanju je spanać.

Spanać je, naime, prepun hranjivih materija koje ubrzavaju mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u spanaću pomoći će vam da duže ostanete siti, što može da spreči prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u telu koja bi mogla da spreči gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso, idealna je ako pokušavate da skinete koji kilogram viška oko struka.

Pazite samo da ne dodajete previše soli, maslaca ili drugih visokokaloričnih začina.

Trbušno salo
Pokazalo se da je spanać i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga sa stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku.

Skidanje sala sa stomaka može biti frustrirajući proces, ali ne može da se požuri. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahteva promenu načina života i prehrambenih navika. Na primer, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodatog šećera te redovno vežbanje mogu biti odlične opcije za početak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.