U trendu

Smršajte bez gladovanja: Svako jutro u jogurt dodajte kašičicu ovog začina, reguliše probavu i nadutost

Ovo je savršeno za doručak, nećete verovati šta sve čini za vaš organizam

Kim kao lek
Kumin je dragoceno sredstvo za lečenje dijareje, a može vas osloboditi nadutosti i kolika.

Na zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kim kao lek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u lečenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. Kim takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kim, među brojnim drugim začinima, može da ima snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kim ima detoksikaciona i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja.

Kim i jogurt za mršavljenje
Kim i jogurt su odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kim dijeta traje tri meseca, a za to vreme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kima u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mešavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja, a rezultati su impresivni. Možete da izgubite i do četiri kilograma za mesec dana.

Evo kako da pripremite čaj od kumina.

Sastojci:

1 kašičica semena kima
250 ml vode za piće

Priprema čaja od kima
Uzmite odgovarajuću posudu i dodajte jednu kašičicu semenki kima. Zagrejte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml vode i pustite da provri. Posle ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procedite kim i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli.Čaj od kima se koristi kao lek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar