U trendu

Šta treba da jedete uveče ako želite da izgubite kilograme?

Umesto da izbacite poslednji obrok tokom danu, jednostavno dobro birajte šta ćete pojesti. Evo spiska namirnica koje je dobro pojesti uveče ako želite da izgubite višak kilograma.

Grčki jogurt

Grčki jogurt najbolje je vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studija pokazala je da jedenje proteina pre spavanja podstiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorevanju masti, piše “Hina”.

Trešnje

Trešnje su prirodan izvor melatonina, hormona koji reguliše san. Osim toga pune su i antioksidansa koji se bore protiv upala i mogu potaknuti mršavljenje.

Maslac od kikirikija i hleb od integralnih žitarica

Maslac od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini i hleb od integralnih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Maslac od kikirikija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski šejk

Ako ste među onima koji vole da treniraju uveče, nije loša ideja popiti proteinski šejk nakon treninga. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Sitan sir

Sitan sir takođe je pun proteina i takođe sadrži već spomenuti triptofan i zato je idealan obrok pre spavanja.

Banana

I u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mleko

Kalcijum iz mleka može pomoći pri sagorevanju masnoća, a triptofan će, još jednom, pomoći da se dobro naspavate.

Kefir

Kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika te tako pomaže da održite probavni sistem zdravim i pomaže kod nadutosti. Takođe sadrži triptofan, piše Eat this.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.