U trendu

Svako jutro je u kafu dodavala kašičicu ovog začina: Nakon mesec dana svo salo sa stomaka je nestalo

Moćni napitak za mršavljenje

Kafa je sama po sebi dobar saveznik u mršavljenju, ali može da bude još bolji. Omiljeni napitak mnogih će ubrzati metabolizam, a ako redovno vežbate i pravilno se hranite liniju ćete vrlo brzo dovesti do savršenstva.

Nutricionista Liza Ričards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mleka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

Ona je na ličnom primeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mesec dana primetila je značajnu razliku u težini.

Uspela je da smrša 4 kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

„Cimet podstiče termogenezu u telu i tako dovodi do topljenja masnih naslaga“, objašnjava Ričards.

„To je proces zagrevanja tela i on može da dovede do toga da sagorevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto“, objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar