U trendu

Svako jutro na prazan stomak pila je jabukovo sirće i med: Evo šta joj se dogodilo sa telom posle 30 dana

Jabukovo sirće koristi se u kuvanju, ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao ,,lek za sve“.

Pomešano sa medom čini savršen jutarnji napitak koji budi celo telo.

Donosimo vam 10 zdravstvenih blagodeti savršene kombinacije jabukovog sirćeta i meda:

  • Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
  • Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice.
  • Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije.
  • Gubitak težine
  • Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak
  • Ublažava upalu grla
  • Više energije
  • Mladalački izgled i bolje stanje kože
  • Lek za loš zadah
  • Smanjenje upale

Zašto je ovo dobitna kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu hemijskih osobina sastojaka i interakcije sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše telo preterano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja.

Ove dve supstance su savršen način da se organizam reši prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH ​​vrednost tela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabukovog sirćeta i meda:

1 kašičica sirovog meda i 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako možete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku) 1 čaša tople vode.

Kada ga piti?

Najbolje je mešavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta pre jela. Budite dosledni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se lekaru da bi se izbegle interakcije sa lekovima koje uzimate, piše Stil.kurir.

Prenosimo vam i iskustvo jedne žene koja je konzumirala ovaj napitak mesec dana.

,,Nikada nisam verovala u čudesne napitke, alternativnu medicinu i savete koje ljudi ostavljaju na internetu, ali onda se sve promenilo…

Duže vreme sam imala problem sa varenjem. Mučili su me konstipacija, gasovi i nadimanje. Posle svega što pojedem, stomak bi mi se naduo kao balon, a ja sam se osećala kao da varim kamen.

Probala sam sa probioticima, koji su kratkotrajno pomagali, kao i sa drugim lekovima, lakšom ishranom i dijetama, ali ništa nije donelo željeno poboljšanje.

Onda mi je mama rekla da svako jutro na prazan stomak popijem čašu mlake vode sa dve kašike jabukovog sirćeta i kašikom meda. Po običaju sam prevrnula očima i momentalno zaboravila da mi je bilo šta slično predložila. Ipak, kada sam se uveče presvlačila, videla sam u ogledalu kako mi izgleda stomak… svako bi pomislio da sam trudna…

Zbog toga sam rešila da očajnička vremena zahtevaju očakničke mere! Ustala sam ujutru i popila groznu mešavinu što sam brže mogla. Na moje iznenađenje posle samo nekoliko minuta sam trčala u toalet!

Nisam bila sigurna da li je slučajnost ili napitak zaista funkcioniše, ali popila sam ga i sledeće jutro. Nisam odmah trčala u toalet, ali dok sam se ja spremila i našminkala, on je opet odradio posao.

Zbog toga sam odlučila da odbacim sva svoja prethodna ubeđenja o alternativnoj medicini i već mesec dana svako jutro pijem svoj napitak.

Ne mogu da kažem da čini čuda, ali ja se osećam neuporedivo bolje, stomak mi nije toliko naduven, redovno idem u toalet i izgledam mnogo bolje u uskim farmerkama! Probajte i sami ako mi ne verujete…“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.