U trendu

Svako jutro popijte čašu jogurta sa ovim čudesnim začinom i gledajte čudo nakon mesec dana

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe koje dnevno pojedu kašiku mlevenog kima, na težini gube čak tri puta brže, u odnosu na ljude koji su na dijeti, ali ne konzumiraju ovaj začin. U eksperimentu koji je sproveden, učestvovalo je 100 žena koje su svako jutro pre doručka pile čašu nemasnog jogurta sa supenom kašikom mlevenog kima.

Kako su rezultati pokazali, one su, svakog dana, unosile oko 400 kalorija manje, u proseku, u odnosu na grupu koja nije konzumirala jogurt i kim.

Nakon mesec dana, eksperimentalna grupa je manje smršala, sedam kilograma u proseku, dok im je udeo masti smanjen za 14 posto. Takođe, ovaj začin je pomogao i da nivo lošeg holesterola spuste za 10. Ovaj efekat naučnici objašnjavaju time što kim sadrži obilje fitosferola koji ima sposobnost apsorpcije holesterola, a sadrži i materije koje ubrzavaju metabolizam.

Pored toga, kim pomaže i u lečenju i to bolesti jetre i žuči (ciroza jetre, slaba jetra, uravnotežuje masnoće) pomaže kod tegoba sa bubrezima i bešikom, kao što su kamen, pesak, teškoće sa mokrenjem, infekcije, bakterije, pomaže kod tegoba respiratornih puteva, kao što je sklonost infekcijama, prehlada, grip, hronični bronhitis, astma, upala pluća, kašalj.

Delotvoran je i kod bolesti srca, a posebno kod aritmija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar