U trendu

Svako jutro uzmite kašičicu ove mešavine: Zaboravite na kafu, ojačajte imunitet na prirodan način!

Ukoliko ste često podložni infekcijama i bolestima izazvanim bakterijama i virusima, veoma je važno da ojačate svoj imunitet kako biste se zaštitili od njih.

Kada govorimo o jačanju imuniteta, to podrazumeva zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

Ipak, ako želite da se zaštitite ujutru, možete napraviti ovu prirodnu mešavinu koju će te uzeti posle doručka ili pre prve jutarnje kafe. Priprema je veoma jednostavna

Potrebno je:

30 grama belog luka

dve sveže paprike,

30 grama iseckanog đumbira,

dve kašičice rena,

dve kašičice kurkuma,

jabukovo sirće

Potrebno je da pomešate sve navedene sastojke – beli luk, paprike, đumbir, ren i kurkumu – osim jabukovog sirćeta, i stavite ih u staklenu teglu. Zatim prelijte smesu jabukovim sirćetom, toliko da samo da prekrije ostale sastojke, dobro protresite i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mestu dve nedelje. Nakon toga, lek je spreman za upotrebu.

Dovoljno je da uzmete jednu kašičicu dnevno kako bi biste pomogli imunitetu da se zaštiti u doba virusa.

Jabukovo sirće je odlično za čišćenje organizma, beli luk je poznat kao prirodni lek za mnoge bolesti i bogat je vitaminima i mineralima, paprike takođe sadrže mnogo hranljivih sastojaka koji su važni za zdravlje, đumbir ima protuupalna svojstva, ren je prirodni antibiotik, dok kurkuma ima antivirusna svojstva, prenosi “ Haber.ba“.

Napomena je da pre upotrebe ove mešavine ili bilo koje druge, treba se konsultovati sa lekarom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar