U trendu

Tri najbolje namirnice za doručak za ljude starije od 40 godina, prema lekarima

Zdrava ishrana je važna za kontrolu težine. Dakle, doručak, koji se često naziva najvažnijim obrokom u danu, može uticati na naš metabolizam i nivo energije. Za one starije od 40 godina, uključivanje visokoproteinske, niskokalorične hrane u vašu jutarnju rutinu može biti posebno korisno. Proteini su ključni za izgradnju mišića i gubitak masti jer promovišu sitost, podržavaju popravku mišića i pomažu u održavanju zdravog metabolizma.

Doktorka Rejčel Lou otkrila je tri odlične opcije za doručak za one starije od 40 godina koje mogu doprineti gubitku težine i oporavku mišića.

1. Grčki jogurt

Grčki jogurt je moćan doručak koji nudi oko deset grama visokokvalitetnih proteina po porciji od 100 grama.

„Takođe je bogat kalcijumom i probioticima, koji su ključni za dobro zdravlje creva“, objašnjava Lou za SheFinds. Da bismo poboljšali njegove prednosti, možemo ga mešati sa svežim voćem kao što su bobice, orasi ili semenke da bismo dodali vlakna i zdrave masti.

2. Jaja

Jaja su odličan izvor proteina, obezbeđujući oko šest grama po velikom jajetu. „Jaja su veoma bogata vitaminima i mineralima kao što su vitamini B i holin, koji su neophodni za funkciju mišića i metabolizam“, kaže Lou. Bilo da ih volimo kajgana, poširana ili kuvana, jaja su fantastičan način za početak dana.

3. Svež sir

Svež sir je još jedan mlečni proizvod bogat proteinima, koji sadrži oko 11 grama na 100 grama. Ima malo masti i mnogo proteina kazeina, koji se sporo vari, što nas duže drži sitim. Lou predlaže uparivanje svježeg sira sa voćem ili tostom od cijelog zrna za uravnotežen obrok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.