U trendu

Tri namirnice koje ne treba jesti pre 10 sati

Ako želite da budete fit, postoje tri namirnice koje bi trebalo izbegavati rano ujutru, savetuju nutricionisti.
Mnogi vode bitku sa viškom kilograma, i pridržavaju se raznih pravila i saveta, kako bi postali i ostali fit. Doručak je posebno važan kod zdrave i izbalansirane ishrane, ali neke namirnice mogu i te kako uticati na liniju ako se konzumiraju rano ujutru.

Nutricionisti savetuju da doručak nikako ne treba preskakati, ali treba voditi računa o namirnicama koje mogu imati loš uticaj na organizam, ako se jedu pre 10 sati ujutru.

Maslac

Iako sadrži puno vitamina, među kojima su najvažniji A i E, osim zdravih masnoća sadrži i dosta zasićenih koje mogu štetno da utiču na srce i krve sudove i doprinesu gojenju.
Umesto toga nutricionisti predlažu maslac od kikirija, jer smanjuje osećaj gladi.

Jogurt sa malim procentom masnoća

“Lajt” namirnice posebno se kupuju kada se vodi računa o ishrani, ali to nije uvek pravo rešenje. Stručnjaci tvrde da mlečni proizvodi sa malim procentom masnoća ne sadrže dovoljno proteina i upravo zbog toga će se brže osetiti glad.

Istraživanja su pokazala da jogurt s većim procentom masnoća doprinosi gubitku kilograma, za razliku od njegove „lajt“ varijante.

Ceđeni sok

Nutricionisti tvrde da većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šećera kao i kupovni sok, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak, kao i konzumaciju uopšte.

Jedan od razloga što unos sokova ne doprinosi mršavljenju je i taj što mnogi ljudi dok ne žvaću hranu nemaju osećaj da su išta uneli u organizam, pa brzo požele da pojedu nešto „konkretno“, piše Magazin novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.