U trendu

Ujutru se budite nenaspavani? Obavezno jedite ovo!

Ujutru se budite nenaspavani? Onda znate da vas tokom celog dana čeka zevanje i nedostatak energije, ali da li znate da postoji određena hrana, ali i pića koja mogu da vam pomognu da podignete energiju i pregurate dan bez većih problema?

Nutricionisti preporučuju ovih sedam hranljivih namirnica koje će vam pomoći da lakše prebrodite dan pun obaveza, a da se sve vreme ne osećate pospano i tromo.

1. Voda
Sigurno najbolji lek za pospanost. Voda je neophodna za mozak, kožu, srce i celo telo. Nosite uvek flašicu vode sa sobom i uzmite nekoliko gutljaja kada god osetite da vam se spava.

2. Kafa i čaj
Umerena doza kofeina se preporučuje posebno ako ste pospani. Nutricionisti ističu da ispijanje kafe i čaja ima značajne benefite po zdravlje, od poboljšanja rada srca do borbe protiv moždanog udara.

3. Orasi i semenke
Odličan izbor za održavanje energije tokom dana. Ove namirnice su pune zdravih masti, proteina i vlakana koji su vam potrebni da biste se osećali energično.

4. Voće i povrće sa visokim sadržajem celuloze
Voće, povrće, integralne žitarice i mahunarke sadrže vlakna koja mogu da pomognu da održite stabilan nivo šećera u krvi tokom celog dana.

A to je veoma važno kako biste izbegli pad energije tokom dana.

5. Jaja
Ona su energetska bomba koja vam pomaže da se “podignete” kada ste pospani.

Bogata su proteinima i odličan su izvor vitamina B12, koji pomaže ćelijama da apsorbuju energiju.

6. Hrana bogata kalcijumom
Mlečni proizvodi, soja, sardine i lisnato zelje odličan su izbor kada vam je potrebno da podignete energiju.

Takođe su bogati i proteinima koji rešavaju problem pospanosti, tromosti i pada koncetracije.

7. Hrana bogata gvožđem
Nedostatak gvožđa može dovesti do opšteg umora, pa čak i anemije.

Da biste redovno dobijali energiju, u svoju ishranu obavezno unesite hranu bogatu gvožđem, poput spanaća, kelja, crvenog mesa i školjki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.