U trendu

Važno je: Popijte čašu mleka pre spavanja

Mleko će vam veoma prijati ako ga popijete pre nego što odete u krevet.

Poznato je da je mleko i te kako zdravo za kosti, ali je manje poznato da postoje brojni benefiti ako ga popijete pred spavanje.

Jedna šolja toplog ili hladnog mleka pomoći će vam da lakše zaspite, učvrstiće vam san, ali će vas i zasititi ako vas uhvati napad gladi pre nego što odete u krevet.

Šolja mleka za kvalitetniji san
Ukoliko imate lak san i budite se nenaspavani, rešenje je u jednoj šolji mleka. Mnoge studije su dokazale da mleko može doprineti da se bolje naspavate i da se ne budite tokom noći.

Ako pimate nesanicu ili ste izloženi stresu, zbog kojeg loše spavate, počnite da konzumirate mleko svake večeri.

Mleko sadrži melatonin, koji utiče na opuštanje tela, i triptofan, koji je zaslužan za dobro raspoloženje i mir.
Mleko se posebno preporučuje osobama koje se tokom noći često bude i imaju loše snove, kao i onima koji ne mogu tako lako da utonu u san.

Šolja mleka gasi glad
Ako vas tokom noći obuzme glad i morate da ustanete da nešto pojedete, ta navika će vas sigurno dovesti do nagomilavanja kilograma. Međutim, jedna šolja mleka pred spavanje rešiće ovaj problem jer će vaš stomak biti sit, i nećete imati napad gladi tokom noći.

Mleko organizmu daje osećaj sitosti, a uz to, moći ćete lakše i da smršate, jer nećete jesti tešku hranu pre spavanja.
Ako odete u krevet gladni, i creva vam konstantno „krče“, jedina misao koju ćete imati je hoćete li izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena da zaspite, ali sa jednom šoljom mleka, rešićete ovaj problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.