U trendu

Voće koje transformiše vaš život! Drastično popravlja zdravlje i raspoloženje za samo 4 dana

Nedavno istraživanje je otkrilo da je ključ za dobro raspoloženje jednostavan – voće! Istraživači su proučavali kako vitamin C, poznat po svom značaju za imuni sistem, može uticati na naše raspoloženje i opšte blagostanje. Rezultati su bili više nego ohrabrujući.

Studija, objavljena u prestižnom Britanskom Journal of Nutrition, sprovedena je kako bi se istražili efekti konzumiranja kivija na poboljšanje raspoloženja, piše avaz.ba.

Učesnici koji su svakodnevno konzumirali ovo sočno voće primetili su značajno poboljšanje u raspoloženju i vitalnosti već nakon četiri dana! Osim toga, efekti su se produžili i na povećanje produktivnosti nakon dve nedelje konzumacije.

Ovi rezultati jasno pokazuju koliko je važno uključiti raznovrsno voće, poput kivija, u ishranu radi očuvanja mentalnog zdravlja. Vitamin C, zajedno sa ostalim hranljivim sastojcima koje kivi sadrži, igra ključnu ulogu u poboljšanju raspoloženja i osećaja vitalnosti.

Dakle, sledeći put kada vam zatreba mala doza sreće, ne zaboravite da uživate u ukusnom kiviju kao prirodnom podsticaju za bolje raspoloženje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.