U trendu

Želite da postanete pametniji? Obavezno jedite ovo!

Ukoliko želite da spavate bolje i povećate svoj IQ, naučnici savetuju da je dovoljno samo da redovno jedete ribu. Istraživanje Univerziteta u Pensilvaniji pokalo je da redovni unos ove namirnice poboljšava  moć učenja i pomaže ljudima da zaspe. Takođe, i deca koja jedu ribu najmanje jednom nedeljno bolje spavaju i imaju viši koeficijenat inteligencije.

– Riba je bogata omega 3 masnim kiselinama, masnoćom koja je sjajna za vaše zdravlje. Neuronima je potrebna omega 3 kiselina za pravilno funkcionisanje i ćelijske membrane – objašnjava dokror Don Von, neuronaučnik sa Univerziteta u Los Anđelesu. Zato ne treba da iznenađuje činjenica da nedostatak ovih kiselina dovodi do poteškoća u učenju.

Nedavna studija je obuhvatila 542 dece iz Kine, podeljenih na devojčice i dečake. Istraživači su pratili unos ribe među decom, kao i njihove govorne i neverbalne veštine. Roditelji su beležili vreme spavanja dece. Rezultati su pokazali da deca koja su jela ribu najmanje jednom nedeljno imaju za 4.8 poena viši koeficijent inteligencije od dece koja su retko ili nikada jela ribu. Prednosti konsumiranja ove namirnice ogledale su se i tokom sna, te su ona deca koja su jela ribu, i tokom noći bolje spavala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar