Žene u Srbiji masovno kupuju kukuruznu svilu, imaju dobar razlog za to

Uskoro kreće sezona kupanja, a mnoge žene hrle raznim preparatima za mršavljenje u poslednji čas.

Ipak, ako se odlučite za zdraviji način poput treniranja i kvalitetne ishrane, uz to dodajte i prirodni čaj od kukuruzne svile.

Kada dođu vreli letnji dani, kukuruz je vrlo čest „gost“ na našoj trpezi. Volimo da ga jedemo u svim oblicima, a na veliku žalost tokom čišćenja bacamo „kukuruznu svilu“.

Kukuruzna svila, u obliku čaja je jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica.

Kako se izbacuje višak tečnosti, pomaže pri oslobađanju toksina iz organizma. Samim tim ćete ubrzati vaš metabolizam i lakše skinuti kilograme.

Ženama se takođe preporučuje kukuruzna svila protiv celulita.

Kako se sprema kukuruzna svila?

U šolju ključale vode, potopite kašiku sušene kukuruzne svile, ostavite 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti oko 3 šoljica ovog čaja pre obroka

Kao i svaku drugu namirnicu tokom dijete, tako i ovaj čaj treba konzumirati umereno. Treba se pridržavati pravile ishrane, a ako imate ogroman problem sa mršavljenjem i prekomernom kilažom, obratite se izabranom lekaru koji će vas uputiti kod proverenog nutricioniste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.