U trendu

Ako imate preko 50 godina, na ovu naviku zaboravite: Dermatolozi tvrde – uništiće vam vam kožu

Kada proslavimo jubilarni 50. rođendan, koža lica i tela se neminovno menja. Koliko god da nismo osetljivi na godine, odjednom su nekim čudom svi kozmetički preparati koje posedujemo antiejdž, redovno odlazimo u kozmetičke salone, a neretko posežemo za estetskom hirurgijom. Sve kako bismo usporili starenje. Međutim, dermaotolzi savetuju da jednu naviku za lepotu zaobilazimo u širokom luku ako smo zašli u šestu deceniju.

Sa godinama koža ima tendenciju da se brže suši i postaje podložnija bakterijama i neželjenim naslagama – a jednostavno čišćenje neće davati rezultate. Ipak stručnjaci posebno upozoravaju na jake pilinge.

Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čiste pore, uklanja višak sebuma, poboljšava cirkulacija i ubrzava stvaranje kolagena. Ipak, jak piling, takođe može da ošteti kožu, kojoj treba više vremena da zaceli što smo stariji.

„Umesto toga, nežno tretirajte kožu i uklonite nakupine mrtvih ćelija kože tonicima i nežnim hemijskim pilinzima“, preporučuje dermatolog Dendi Egelman.

Takođe, od ključne je važnosti da koristimo kremu za zaštitnim faktorom i zimi. Koža je organ, a to znači da na nju utiče opšte zdravlje vašeg tela. Pre svega, dobar san je ključan za njen dobar izgled, dovoljan dnevni unos ovde,  ali i zadovoljavajući nivo vitamina D.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar