U trendu

Biće zdravija i bujnija: Kako bez fena osušiti kosu

Leti jedva dočekamo da kosu sušimo bez fena, samo na toplom vazduhu, jer teže od pranja kose za vreme vrućina pada jedino njeno sušenje. Sušenje kose možda samo izgleda kao rutinska stvar koju svako može sam da izvede.

Ipak, svakodnevno viđamo žene sa lepom frizurom i one druge kojima baš nije pošlo za rukom da ukrote svoje uvojke.

Redovno sušenje kose fenom nije najbolje rešenje ukoliko želite negovanu i zdravu kosu, jer vruć vazduh čini pramenove krhkim i isušuje ih. Zbog toga je najbolje da za vreme leta ne korisite fen i pustite je da se prirodno osuši.

Ovo je nekoliko veoma efiksanih trikova kojima ćete olakšati sušenje kose bez paljenja fena.

1. Umotajte kosu u pamučnu majicu

Da biste ocedili višak vode poslužite se starim dobrim trikom sa nekom pamučnom majicom jer pamuk mnogo bolje upija od materijala od kojih su napravljeni peškiri. Umotajte kosu u majicu i uvrstite snažno, kako biste ocedili što više vode.

2. Ne dirajte kosu dok je mokra

Mokra kosa je osetljiva, pa nije dobro da uvrćete pramenove ili da prste neprestano provlačite kroz kosu, jer to može da je zamrsi i pokida neke vlasi. Prirodno sušenje kose podrazumeva i da kosu pustite da miruje.

3. Pravilno brišite kosu

Standardno trljanje kose peškirom, napred-nazad pokretima, čini više štete nego koristi kosi i zato promenite način brisanja kose. Ispravan način brisanja je da peškirom od korena kose prema vrhovima lagano pritiskate kosu, kad dođete do vrha ponovite brisanje od korena.

4. Rastresite kosu

Ako želite da vam se kosa što pre osuši nemojte je vezati, jer će to samo usporiti proces sušenja. Uz ove savete kosa vam se na vazduhu može osušiti za sat vremena, a ukoliko je vreme toplo i pre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.