U trendu

Brzo do zdrave kose: Tri vrste ulja koja će ojačati vašu kosu

Ljudi koji imaju problem sa opadanjem kose mogu poboljšati rast kose i sprečiti njen gubitak na nekoliko jednostavnih načina. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Najbolja biljna ulja protiv opadanja kose i za jačanje kose su kokosovo, ulje ruzmarina i maslinovo ulje.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon upotrebe kokosovog ulja, kosa će biti meka i sjajna, hidratizovana, što će podstaći njen rast.

Kokosovo ulje treba svakodnevno umasirati u kožu glave, a pramenove kose tretirati svake dve nedelje. Posle nekoliko sati, ulje treba isprati sa kose blagim šamponom.

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina je takođe odličan tretman protiv opadanja kose, koje podstiče deobu ćelija, a samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sedih dlaka. Mešavinu svežeg ruzmarina i maslinovog ulja umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, a zatim isprati kao i obično.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veoma efikasno jer ima sposobnost da prodre u dlaku, a sadrži masne kiseline i hranljive materije koje podstiču rast kose. Maslinovo ulje treba zagrejati između dlanova, a zatim umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata, kosu treba oprati blagim šamponom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.