U trendu

Dame, privlači vas duga brada? Posle ovog saznanja promenićete mišljenje

Godinama unazad svedoci smo sve veće popularnosti duge brade kod muškaraca i ovaj trend naišao je na odobravanje pripadnica lepšeg pola koje ga smatraju privlačnim, ali sada su se pojavile nove informacije i potpuno bi mogle da promene stav dama na ovu temu.

Naime, prema istaživanju njujorškog dermatologa Debre Jaliman, verovali ili ne – brada vašeg partnera mogla bi da vam prouzrokuje brojne zdravstvene probleme.

Za početak, možete dobiti infekciju jer dlake na licu zadržavaju znoj, telesne tečnosti, pa čak i komadiće hrane, a sve to je odlična podloga za razmnožavanje mikroba koji mogu da naprave problem na koži vašeg muškarca, a samim tim i vama.

Ono što je jedan od glavnih problema je to što vrlo verovatno ni vaš partner neće biti svestan da ima infekciju jer je sakrivena duboko pod dlakom i veoma je teško uočljiva.

Na sreću, ovakve situacije mogu se sprečiti redovnom higijenom, tačnije neophodno je da muškarac svakodnevno pere bradu sapunom i redovno je pregleda kako bi na vreme uočio crvenilo ili neke druge promene na koži.

Osim ovoga, tu je i svima dobro poznat problem sa bradom od nekoliko dana…

„Kratka i jaka brada može izazvati iritaciju i osip kod dama kada tokom razmene nežnosti dolazi do trljanja lica o lice svog partnera“, objašnjava dermatolog iz Njujorka Dajan Berson, piše „YourTango“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar