U trendu

Dermatolozi savetuju: Oslobodite se BUBULJICA na nezgodnim mestima pomoću jedne od ovih metoda

Niste jedini koji nisu sigurni kako su se pojavile bolne i iritirajuće bubuljice na koži, i ne znate kako da ih se rešite.

U spas dolazi dermatološkinja iz Njujorka Debra Jaliman, a ona objašnjava šta su tačno ove male izrasline.

“Nastaju od mrtvih ćelija kože i bakterija u folikulima dlake“ – kaže Debra.

Nažalost, postoje žene čija je koža sklonija ovoj „nelagodnosti“. Ne brinite, jer je i taj problem rešiv, a neke stvari se mogu uraditi preventivno.

Debra nudi ova četiri rešenja:

1. Benzoidni peroksid eliminiše višak masnoće

Da biste rešili problem akni na zadnjici, morate kupiti kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak čisti odumrle ćelije kože, eliminiše višak masnoće i tako sprečava dalje zapaljenske procese.

2. Salicilna kiselina uklanja mrtve ćelije

Salicilna kiselina pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i čisti začepljene pore. U rešavanju ovog neprijatnog estetskog problema mogao bi da pomogne gel za pranje sa salicilnom kiselinom, kao i svi drugi proizvodi sa ovom kiselinom, koja deluje antiseptično i smanjuje upalne procese. Morate tretirati područje bubuljica nekoliko puta nedeljno da biste videli rezultate.

3. Losioni sa mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koji sadrže mlečnu kiselinu. Nežno čisti mrtve ćelije kože i tako doprinosi bržem nestanku bubuljica. Pre nego što kupite losion za telo, proverite sastojke da biste bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.

4. Tuširanje uklanja glavne uzroke bubuljica

Ako ponekad, posle vežbanja ili šetnje po gradu, umesto tuširanja, duže ostanete u znojavoj odeći, povećavate šanse za pojavu bubuljica na zadnjici. Znojava odeća je puna bakterija, pa je najbolje uskočiti pod tuš odmah nakon vežbanja.

5. Pored redovnog tuširanja, važan je piling celog tela dva puta nedeljno. Pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašiku šećera i nežnim kružnim pokretima masirajte zadnjicu ovim pilingom iz kućne apoteke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar