U trendu

Dodajte šamponu samo jednu kap ovog ulja: Kosa će vam biti gušća i imaćete jaču dlaku

Oduševićete se rezultatom

Za opadanje kose obično krivimo genetiku, ali i loša ishrana može dovesti do gubitka vlasi. Među tretmanima koji se preporučuju za gušći rast kose i jaču dlaku često su ulja ― naročito čičkovo i orahovo ulje.

Međutim, novo istraživanje u kojem su učestvovali naučnici sa Havaja i iz Koreje otkrili su da najbolji učinak na koren kose ima ulje geranijuma.

Gotovo neverovatno, ali ovo ulje deluje čak jače i od poznate hemijske supstance minoksidil koja se dodaje u mnoge šampone i losione protiv opadanja kose.

Ulje geranijuma reguliše i proizvodnju sebuma pa tako može da pomogne i kod suve kose i kože glave, ali i kod previše masne kose.

Istraživači preporučuju da dodajete ulje geranijuma pri svakom pranju ― kad sipate šampon u šaku, kapnite i jednu kap ovog čarobnog ulja.

Ako imate sreće da gajite u svojoj bašti ovu prelepu biljku čiji su list naše bake uvek dodavale u slatko od šljiva, ulje geranijuma možete praviti i sami.

U malu teglu maslinovog ulja dodajte desetak listova i ostavite da stoji na prozoru, na suncu. Posle sedam dana procedite pa dodajte još listova. Ponavljajte proceduru pet nedelja, a na kraju proceđeno ulje sklonite na hladno i mračno mesto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar