U trendu

Ginekolozi upozoravaju: zaboravite na intimnu depilaciju! 

Brazilka, crta, srculence, trougao, mozaik… 😉

Izbor intimne frizure nije samo pitanje estetike. Kad je reč o stidnim dlačicama, šta je od svega ponuđenog najzdravije?

Istraživanje kaže da je bolje imati više stidnih dlaka. Ispitano je više od 7500 muškaraca i žena o održavanju intimnih delova tela i otkriveno da je bilo kakvo menjanje prirodnog izgleda povezano s većim rizikom od polno prenosivih bolesti kao što su herpes, HPV, gonoreja i hlamidija. Ginekolozi su složni oko odgovora.

„Vaše stidne dlačice su tu kako bi se koža oko vagine zaštitila jer je taj deo kože vrlo osetljiv“, objasnila je ginekolog Donika Mur za „Health“. Osim toga, naglasila je kako dlačice deluju poput tampona koji vas štiti od iritacija ili infekcija.

Profesor Džejn Minkin s Jejla naglašava da ne postoje pouzdani dokazi da je jedan stil zdraviji od drugoga, ali i sama smatra da stidne dlačice treba da ostanu prirodne.

Iako se ginekolozi slažu da je prirodan izgled najzdraviji, postoji jedan problem. Naime, zbog dlačica je veća verovatnoća od zaraze stidnim vašima, a dr Mur naglašava da se zbog sve većeg broja ljudi koji uređuju svoje stidne dlačice, broj slučajeva stidnih vaši „strahovito smanjio“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar