U trendu

Italijanska masaža za podmlađivanje: Radite ovo svako jutro i izgledaćete 10 godina mlađe

Italijanski kozmetičari su osmislili jedinstvene navike koje svaka žena treba da radi ujutru kako bi izgledala sveže i odmorno. Italijanska masaža podmladiće vas 10 godina! Radite ovo ujutru!

Italijanska masaža koristi samo tri metode: tapkanje, štipkanje i šamaranje lica. Šamaranje se vrši prstima i dlanovima, štipkanje palcem i kažiprstom, a tapkanje kažiprstom i srednjim prstom.

1. Nanesite hranljivu kremu.

2. Počnite da pravite linije na licu: od brade do vlasišta. Započnite laganim tapkanjem vrhovima prstiju, a zatim krenite da štipkate lice, a zatim da lagano šamarate. Radite ovo 1 do 2 minuta, dok se ne pojavi crveni trag na licu.

3. 1 minut vršite horizontalno pomeranje ruka od vrata ka vlasištu.

4. 2 minuta pravite linije prstima ravnajući bore iznad obrva (pratite luk obrva, pa povlačite liniju iznad korena nosa), a zatim i iznad usta (prstima crtajte linije brkova).

5. 1 minut štipkajte i ravnajte lice jakim pokretima od nosnica do jagodica.

6. Sada vršite pritisak duž linije jagodica i oko očiju. Započnite sa kratkim pritiscima koji traju oko 1 sekunde, a zatim ih povećavajte ali i jače pritiskajte. Masirajte lice 2 minuta tako kao da želite da „podignete“ jagodice.

7. Pritisnite tačke lepote (brada, nosnice, iznad korena nosa) u trajanju od 1 minut.

8. Pritiskajte tonične tačke (ispod donje usne; na jagodicama; koren nosa, kraj obrva) u trajanju od 1 minut.

9. Završite masažu lica laganim prelaskom vrhova prstiju preko lica.

Masaža lica je veoma važna i možete da je radite kako sami osećate da treba. Ne morate da se pridržavate gorenavedenih koraka. Jednostavno, nanesite kremu peglajte bore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.