U trendu

Izbegavajte ih: Ove namirnice ubrzavaju starenje!

Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati
Mnoge žene provode mnogo vremena brinući o svojoj koži, ali i troše dosta novca na razne proizvode – sve kako bi izgledale mlađe.

Nekad ni sav taj trud ni proizvodi ne učine lice onako čistim i zaglađenim kako bi htele jer i ne sumnjaju da se glavni neprijatelj krije u ishrani. Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati, a Pink Villa otkriva o kojim sastojcima je reč.

Pržena hrana

Otpušta slobodne radikale koji mogu uništiti ćelije kože i oslabiti elastičnost. Hrana poput prženih krompirića i pohovanog mesa trebala bi se izbegavati. Takođe, pune su soli koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Beli šećer

Konzumiranje previše belog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

Kobasice i salame

Slanina, kobasice, šunke i druge vrste prerađenog mesa primer su hrane koju treba izbegavati. Prepune su soli i masti koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Kofein

Sokovi koji sadrže kofein kao i kafa utiču na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su s podočnjacima, borama i starenjem. Izbegavajte ih koliko god možete pogotovo poslepodne i uveče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar