U trendu

Izbrišite bore i očuvajte mladalački sjaj: Jedna kašičica ovog ulja dnevno činiti čuda za vašu kožu!

Uverenje u moć maslinovog ulja za lepotu i zdravlje kože traje već vekovima. Ali šta kaže savremena nauka? Ispostavlja se da maslinovo ulje, osim što je odlično za kuvanje, ima kao sastojak i niz koristi za vašu kožu kao.

Prvo, bogato je mononezasićenim masnim kiselinama koje održavaju kožu hidriranom i elastičnom. Zaštitni polifenoli u ulju pomažu u zaštiti kože od UV zračenja, smanjujući rizik od oštećenja i prevremenog starenja. Vitamin E, prisutan u maslinovom ulju, pomaže u zarastanju rana i sprečava nastanak ožiljaka.

Antiinflamatorna svojstva maslinovog ulja, posebno oleokantal, mogu smanjiti upale na koži, uključujući akne. Takođe, antioksidansi u ulju štite kožu od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, smanjujući iritacije kod osetljive kože.

Redovna upotreba maslinovog ulja može poboljšati tonus kože i smanjiti vidljivost bora. Uz to, ulje je odlično i za negu kose, a nekoliko kapi može dodati sjaj i hidrataciju vašim krajevima.

Ali maslinovo ulje ne koristi samo koži. Konzumiranje maslinovog ulja može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, regulisati krvni pritisak i poboljšati nivo holesterola. Takođe, može pomoći u prevenciji dijabetesa tipa 2 i podržati zdravlje kostiju.

Stoga, sledeći put kada budete uživali u ukusu maslinovog ulja u salati, znajte da činite dobro i za svoje zdravlje i lepotu kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.