Kako izabrati dobar spa-centar

Ako je jedna od vaših odluka bolje vođenje računa o sopstvenom zdravlju, onda ste možda već rezervisali termin u obližnjem spa-centru. U svetu je ova vrsta nege već duže vreme veoma popularna, a sve više je tako i kod nas.
Spa-centara je sve više. Kako napraviti pravi izbor među njima? Kako znati da li to mesto zadovoljava sve uslove koje jedan pravi spa treba da ima? Pokušaćemo da odgovorimo na ova i slična pitanja.
Ako se nađete u spa-centru koji se samo tako zove, a ne zadovoljava propisane uslove, posledice mogu biti jako loše – možete dobiti razne infekcije, čak zaraditi i neku još goru kožnu bolest.
Ono što možete učiniti kada se upisujete u neki od ovih centara jeste – da postavite mnogo pitanja. Ponašajte se poput doktora, raspitajte se o svakom detalju. Ako osetite da na nekom mestu ne dobijate iskrene ili kompletne odgovore, idite u neki drugi spa-centar, oni danas nisu retkost. A vaša koža je dragocena.
Šta sve možete uraditi da biste bili sigurni?
Ne verujte u reklame koje propagiraju odlične uslove, već se, pre nego što uplatite članarinu – uverite svojim očima. Obiđite ceo spa-centar i proverite kako zaista stvari stoje.
Uverite se da je osoblje stručno osposobljeno (ako nije – to vam može doneti velike probleme, koji vam nisu potrebni). Ako su kvalifikovani, kozmetolozi i terapeuti sa ponosom će vam pokazati svoje diplome. To je naročito važno ako želite da vam se uradi neki komplikovaniji medicinski tretman, poput ubrizgavanja botoks injekcija, laserskih intervencija i sl.
Nestručno rukovanje laserom može dovesti do ozbiljnih propusta, čak i do opekotina na pacijentima.
Da biste bili sigurni u ishod, insistirajte na konsultaciji sa doktorom i raspitajte se da li će vam tretman uraditi sposoban i iskusan stručnjak.
Proverite da li je spa-centar u koji nameravate da odete na listi profesionalnih spa-centara. I internet možete iskoristiti da biste se dobro raspitali o iskustvima drugih osoba i proverilie da li je vaš spa na dobrom glasu. Ne oslanjajte se na samo jedno mišljenje, vreme koje provedete u tom raspitivanju nije protraćeno vreme.
Kada dođete u dobar spa-centar, osoblje će vam postaviti mnoga pitanja. Ispitivaće vas o vašim alergijama, lekovima koje pijete, hroničnim bolestima i slično. Trebalo bi da iskreno odgovorite, kako bi vam bio osmišljen pravi tretman.
Vaša koža zaslužuje najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.