U trendu

Kosa vam je masna već nakon jednog dana: Pokušajte da rešite problem pomoću ovog trika

Ako ste oprali kosu, a ona nakon nekoliko sati izgleda masno, možda imate problema s nakupljanjem proizvoda u korenima vlasi koje morate očistiti. Postoji nekoliko različitih načina za detoksikaciju vlasišta, a jedan od njih je korišćenje nežnog pilinga za vlasište.

Kako pravilno naneti piling za vlasište?

Kao prvo, trebalo bi da upotrebite piling pre šamponiranja i nege kose. Svakako ga možete koristiti pod tušem s mokrom kosom, ako želite, ali triholog i stilista slavnih Šab Kaspara preporučuje alternativu za one s debljim pramenovima.

– Kada imate stvarno gustu, gustu kosu, proizvodu nije lako da prodre u vlasište – kaže ona.

Čak i nanošenje pilinga na vlasište duboko u koren može biti teško, naročito kada su vaši teški mokri pramenovi opterećeni vodom.

– Stvarno sjajan način da budete sigurni da ćete postići efikasan rezultat je da ga koristite pre nego što se tuširate, na suvu kosu – objašnjava.

Jednostavno nanesite piling i nežno ga umasirajte vrhovima prstiju. Nakon toga, uskočite pod tuš, isperite ga i nastavite s uobičajenom rutinom nege kose.

Obavezno potrošite nekoliko dodatnih minuta na ispiranje kose na kraju, kako biste bili sigurni da je svaka mala granula uklonjena.

Zašto koristiti piling za vlasište?

Iako je uklanjanje naslaga najveća prednost korišćenja pilinga za vlasište, to nije jedina korist. Korišćenje pilinga može stimulisati vlasište i povećati protok krvi, što je bitno za zdrav rast kose. Osim toga, uklanjanje naslaga znači da serumi za rast mogu da prodru još dublje, dugoročno delujući bolje.

Redovna rutina pilinga vlasišta može pomoći u sprečavanju upale i nelagode na vlasištu, poput svraba, iritacija, bola i sličnih stanja.

Ako vam kosa ne ostaje čista, razmislite o korišćenju pilinga za vlasište kako biste uklonili naslage. Za one s debljim vlasima, upotrebite piling na suvoj kosi pre nego što uskočite pod tuš, kako biste osigurali da proizvod dopre do korena. Ako imate vrlo osetljivo vlasište, bolje preskačete piling, umesto toga možete se odlučiti za detoks serum ili hemijski piling, donosi MBG, a prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar