Lepota i neprijatna pitanja

Na naš izgled mogu uticati mnoge tegobe, ali i "bezopasno" nasleđe koje nas nervira. Navešćemo samo neke od problema i neke mogućnosti za njihovo prevazilaženje.
Obrve
Danas je veoma teško sačuvati tajne, pogotovo one koje su okom vidljive. U tajne ne spada činjenica da neke devojke imaju problema sa viškom dlaka na nezgodnim mestima, kao što je deo između obrva, neretko i iznad gornje usne ili na bradi. U pojedinim slučajevima ovo može signalizirati prisustvo određenog zdravstvenog stanja, poput policističnog sindroma jajnika, ali je u većini slučajeva zapravo glavni uzrok genetika. Čupanje, uklanjanje voskom ili redovna upotreba depilacijskih sredstava mogu pomoći u ovom slučaju. Kada je reč o dugotrajnim rešenjima, na raspolaganju je lasersko uklanjanje dlaka.
Postoji li trajno rešenje za uklanjanje celulita?
Nijedna osoba ženskog pola nije srećna kada se njena pozadina upoređuje sa kakvom masom neprijatne konsistencije. Vrsta masnih naslaga, poznatija još i kao celulit – može izazvati formiranje majušnih udubljenja na zadnjici, kukovima i butinama. Jedno od rešenja jesu i fizičke aktivnosti koje uništavaju masti. Što se tiče anticelulit krema, lekari dovode u pitanje njihovu efikasnost, ali one koje u sebi sadrže kofein mogu dovesti do kratkotrajnog poboljšanja.
Rumenilo
Kod većine osoba rumenilo se pojavljuje samo povremeno, i to u određenim situacijama, posebno kada se stide ili se osećaju posramljeno. Međutim, kada to rumenilo počne da se nasumično pojavljuje na obrazima, čelu ili bradi, znajte da je mogući krivac rozacea (hronični poremećaj kože koji rezultuje pojavom crvenih pečata u predelu lica). Sam poremećaj leči se pomoću lekova i krema. Ukoliko je rumenilo često i praćeno ubrzanim radom srca prilikom određenih situacija, u pitanju može biti i poremećaj u čijem se središtu nalazi uznemirenost.
Sede vlasi
Ukoliko još uvek niste napunili 40 godina, a kosa vam je većim delom bela, to znači da ste počeli prerano da sedite. U određenim slučajevima, seda kosa može biti posledica poremećaja tiroidne žlezde ili pigmentcije. Ipak, najčeće za to sve zasluge možete pripisati svojim roditeljima (genima). Naravno, seda kosa pre vremena svakako ne znači i da vaše telo stari brže nego kod ostalih ljudi. Dakle, bez panike.
Bubuljice na zadnjici ili…
Verovatno nije reč o bubuljicama. Naime, mala bela ili crvena ispupčenja na zadnjici jesu keratosis pilaris (guščija koža), bezopasni poremećaj kože koji se može javiti i u predelu leđa, obraza, gornjeg dela ruku i butina. Samo stanje može biti prisutno godinama, ali u većini slučajeva nestane samo od sebe do 30. godine. Održavanje vlažnosti kože može smanjiti pomenute manifestacije.
Loš zadah
Držite do svoje oralne higijene. Perete zube dva puta dnevno i koristite zubni konac između pranja, a opet nekako uvek završite sa neprijatnom ukusom u ustima, koji je inače prvi znak lošeg zadaha? Jedan od uzroka može biti oboljenje desni, vraćanje stomačne kiseline, suva usta, ili čak infekcija sinusa. Najverovatniji krivac jeste vaša svakodnevna ishrana. Sama zubna pasta je nemoćna. Zato, najpre pokušajte sa promenom ishrane, a ukoliko to ne pomogne, pravac zubna ordinacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.