U trendu

Lokacije koje štete zdravlju (2)

Neke stvari ostavljamo mehanički, ne razmišljajući o mestu gde stoje.
Evo nekih lokacija štetnih po zdravlje, kao i alternativnih rešenja.
Najgore mesto da ostavite podsetnik za fitnes: među ostalim mnogobrojnim porukama na radnom stolu
Stručnjaci kažu: vizuelni podsticaj može da pomogne, ali samo ako vam je u vidnom polju. U jednom istraživanju, na dno stepenica postavljen je znak koji je podsećao ljude da je zdravije penjati se stepenicama nego koristiti lift. Znak je bio veliki i uočljiv i zaista je ispunio svoju svrhu – procenat ljudi koji su koristili stepenice povećao se za 200%. Dakle, ostavljajte podsetnike na logičnim mestima – DVD o pilatesu pored televizora, poruku o časovima fitnesa zalepite pored volana svog automobila, kako biste bili sigurni da nećete zaboraviti vežbanje posle posla. Ali, zapamtite: učinak podsetnika je kratkoročan, tako da je najbolje da menjate lokacije na koje ih ostavljate.
Najgore mesto za sedenje u avionu: zadnji deo, rep
Izbegavajte ova mesta ako patite od mučnine ili osećate bilo kakvu nelagodnost za vreme avionskih letova. Razlog je jednostavan: što ste dalje od centra letelice, jače osećate turbulencije. Rep aviona je duži od prednjeg dela, upravo zato su ova mesta najnezgodnija. Najbolje je sedeti što bliže krilima.
Najgore mesto da ostavite svoju tašnu: kuhinjski radni deo
Vaša tašna je pravo skladište mikroba. Svaki njen santimetar sadrži oko 4.000 bakterija. To je i logično, jer se ovaj predmet često spušta na nečista mesta – pod autobusa, javni toalet, pored stola u restoranu. Kada ste kod kuće, najbolje je da stavite svoju tašnu na stolicu ili na čiviluk, što dalje od mesta na kojima se sprema hrana.
Najgore mesto za stajanje tokom prvog časa fitnesa: u prednjem delu i u centru
Možda mislite da treba da budete blizu ogledala da biste bili svesni svoje forme, ali to nije dobar pristup. Bolje je da budete udaljeni od ogledala, jer stalna svest o telesnim nesavršenostima ne motiviše na pozitivan način.
Sitnice čine svakodnevni život. Ako malo povedemo računa o svojim svakodnevnim navikama, možemo poboljšati kvalitet svog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.