U trendu

Magični eliksir za glatku kožu: Ovaj sok zovu retinol u čaši, a pravi se tako jednostavno

Retinol je u poslednje vreme postao nezaobilazni sastojak za podmlađivanje kože. Ukoliko ste aktivni na Instagramu ili TikToku sigurno ste se susreli s preporukom za neku retinol kremu. Iako e njega kože odabranim i adekvatnim sastojcima vrlo važna, bitno je posvetiti se i svojoj unutrašnjoj lepoti, a proleće je pravo vreme da izrazimo svoju gastronomsku kreativnost i da se posvetimo buđenju svoje kože iznutra, piše Journal.rs.

@aboutmaiki

Start drinking your retinol 🍊🥕🧡🥭 more here @m | wellness & mindfulness #retinol #retinoljuice #SelfCare #mswellnessglow #mswellnessclub

♬ boondocks – L.Dre

Retinol u čaši

Popularno nazvan retinol u čaši je zapravo sok koji kombinuje voće i povrće bogato vitaminom A. Vitamin A je veoma važan za normalan vid, imunitet, reprodukciju, rast i razvoj. Vitamin A takođe pomaže srcu, plućima i drugim organima da pravilno rade. Ovaj sok je jednostavan način da unesete više vitamina u svoju dnevnu rutinu, a sa druge strane osvežite kožu i zablistate ovog proleća. Čitav trik sa ovim sokom je u tome što je šargarepa bogata beta karotenom, koji naše telo pretvara u vitamin A, koji je odličan za održavanje zdravlja kože (i tela).

Takođe treba imati na umu da se ovo piće može napraviti od različitih sastojaka, ali smo se odlučili za recept sa @mwellnessclub TikTok profila. Ovaj TikTok velnes influenserka odlučila je da napravi veću količinu ovog čudesnog soka, tako da možete da ga koristite do tri dana.

Sastojci

1 mango
2 šargarepe
2 pomorandže
2 grejpfruta
1 limun
1 koren đumbira

Priprema

Oljuštite sve sastojke i isecite ih na velike komade. Za ovaj recept će vam trebati blender ili sokovnik za hladno ceđenje. Umesto vode, u blender možete staviti biljno mleko ili kokosovu vodu, u zavisnosti od toga koji ukus preferirate . Mešajte sve iseckane komade dok se sastojci potpuno ne sjedine.

Ako imate sokovnik za hladno ceđenje, vaš posao je ovde završen. Međutim, ako imate blender, nakon što su se voćke dobro izmiksale, uzmite cediljku i procedite ovu smesu. Nakon što ste završili sa svim potrebnim koracima, možete svakog jutra uživati u sveže ceđenoj dozi vitamina A, a uskoro, i u blistavoj koži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.