U trendu

Najbolja voda za zdravu i zategnutu kožu bez bora: Vi je prosipate, a drugim ženama lice blista od nje

Umiruje upalne procese i daje poseban sjaj koži

Oduševljenje žena korejskom kozmetikom izazvalo je interesovanje i za prirodna sredstva za negu sa Dalekog istoka. Među najjeftinijim receptima je pirinčana voda, a influenserke se utrkuju koja će pokazati najefikasniji način korišćenja.

Tams je jedna od onih koje redovno upotrebljavalju pirinčanu vodu, a recept je nasledila od svoje bake.

Po ovom metodu, nije potrebno dugo čekati da se iz pirinča izvuku blagotvorne supstance. Dok neke dame preporučuju da ova žitarica ostaje potopljena preko noći, Tams kaže da je dovoljno samo par puta isprati pirinač.

U činiju stavite dve šake pirinča i prelijte ga litrom hladne vode, dobro ga istrljajte prstima i tu prvu vodu prospite. Ovim postupkom se zrna, zapravo, tek malo operu. Drugi put ponovite celu proceduru, a u trećoj vodi ostavite pirinač potopljen oko pola sata.

Pažljivo odlijte vodu i sipajte je u staklenu teglu. Dobro zatvorite i držite u frižideru, a možete je koristiti dve nedelje. Važno je da svaki put put prvo promućkate vodu, jer je upravo talog najblagotvorniji. Proverite da nije, slučajno, promenila miris. Ako fermentiše, pirinčanu vodu ne treba upotrebljavati.

Možete je koristiti za umivanje ili je sipajte u bočicu s raspršivačem i isprskajte po licu po potrebi. Takođe se preporučuje da natopite pirinčanom vodom tanke pamučne komprese i da ih držite na licu kao obloge. Ovo je omiljeni način svih dama koje uživaju u prirodnoj kozmetici.

Pirinčana voda umiruje upalne procese i daje poseban sjaj koži. Takođe se preporučuje da ovu vodu koristite kao masku za kosu – naprskajte je dvadeset minuta pre pranja, a zatim kosu operite i nanesite uobičajena sredstva za negu.

(Lepa&Srećna)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.